About Material Method

Onderzoeksmethode Voor het maken van mijn werk heb ik een methode ontwikkeld. Ik noem het Material Method. Het creëert voor mij de vrijheid die ik nodig heb om mijn werk te maken. Alleen in absolute artistieke vrijheid kan het werk ontstaan.

Material Method | De kracht van verzamelen

1. Het gebruik van het al bestaande.

2. Alles is materiaal.

3. Het zintuigelijk laten resoneren van vorm, beeld, geluid, geur en materiaal in tijd en ruimte.

In de sfeer van meditatie, transformatie en documentatie ontstaat er een nieuwe werkelijkheid. Het gaat om de relatie tussen het stoffelijke en het niet-stoffelijke. Het kunstwerk ontstaat, bestaat en veranderd in deze sfeer. Het proces is circulair. Ik werk vanuit en in deze sfeer. Die sfeer manifesteert zich in het kunstwerk. Het neemt elke keer een andere verschijningsvorm aan. Het kunstwerk is de manifestatie van de meditatie, de transformatie en de documentatie. Het begint bij een idee, een foto of een object. De installatie is een moment opname. Een tijdelijk monument.